Tigla Metalica Bilka Clasic

Tigla Metalica Bilka Clasic

Țigla metalică CLASIC este profilată din oțel de grosime între 0,40 și 0,60 mm, zincat (Z225-Z275), acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă și mată. Acest tip de țiglă metalică este cel mai des utilizat, seamănă cu țiglele clasice și se folosește în special la construcțiile cu regim rezidențial. Țigla metalică CLASIC se produce într-o gamă variată de nuanțe.


Panourile de țiglă metalică se pot livra cu lungimi cuprinse între 500 mm și 7000 mm. Pentru lungimi de apă foarte mari, unde acoperirea cu un singur panou de țiglă nu este recomandată, se impune folosirea a două sau mai multe panouri de țiglă metalică. Acest aspect prevede calcularea panourilor de la partea inferioară ca multiplu de țigle, luând în considerare suprapunerea tehnică de 150 mm.


Tigla Metalica Bilka Clasic

Tigla Metalica Bilka Clasic

Substituirea ţiglei metalice celei clasice a devenit o soluţie extrem de agreată în domeniul construcţiilor, motivele pentru care s-a produs această schimbare fiind pe cât de relevante pe atât de numeroase. Iar ţiglele metalice model Clasic se bucură şi ele de toate aceste avantaje care au determinat această shimbare de optică în ceea ce priveşte realizarea unui acoperiş rezistent şi durabil.

Folosirea ţiglelor metalice în locul celor ceramice a devenit de ceva vreme o alternativă nu numai extrem de căutată, dar şi foarte practicată datorită avantajelor multiple pe care le oferă ţiglele metalice. Evident, sunt foarte multe diferenţe între sistemele tradiţionale de realizare a unui acoperiş şi cele moderne, însă câteva dintre acestea au contribuit decisiv la înclinarea balanţei către alternativa modernă de realizare a acoperişurilor căreia îi este fidelă şi ţigla metalică model Clasic

O primă şi, poate, cea mai apreciată calitate şi avantaj totodată al utilizării ţiglelor metalice în detrimentul celor ceramice o reprezintă uşurinţa de manipulare şi, implicit, uşurinţa montajului. Fiind mult mai uşoare decât cele ceramice acestea se pot instala mult mai rapid.